skip to Main Content
Vann tävling – deras plastcafé uppförs på Nordbygg

Vann tävling – deras plastcafé uppförs på Nordbygg

Tobias Jansson och Oscar Forsman vann arkitekturtävling, den 10-13 april kan alla besöka deras plastcafé på Stockholmsmässan.

Tobias Jansson och Oscar Forsman är elever på Umeå Arkitekthögskola. De vann tävlingen Nya ögon på plast i arkitekturen som IKEM arrangerade tillsammans med Nordbygg. En del av priset är att deras skapelse Paviljong kommer att fungera som café och mötesplats under Nordbygg, 10-13 april. De belönas även med 20 000 kronor och med en studieresa till några av IKEM:s medlemsföretag.

”Nya ögon på plast i arkitekturen” genomfördes med stöd av Sveriges Arkitekter och studenternas uppgift var att utforma ett café helt byggt i plast. Totalt inkom 18 tävlingsbidrag från Lunds Tekniska Högskola, Luleå Tekniska Universitet, Umeå Arkitekthögskola och Chalmers.

Oscar och Tobias är båda mycket positiva till tävlingen och menar att de själva lärt sig en hel del nytt om plast efter att ha deltagit.

– Tävlingen känns som en schysst plattform för studenter att närma sig olika material på, likaså att viga en paviljong helt åt ett material, menar Oscar Forsman.

– Plast har egna unika egenskaper och vi tror därför att det är ett material som alltid kommer att finnas som en del i arkitekturen, säger Tobias Jansson.

Läs mer på Arkitekt.se

Back To Top