skip to Main Content
Magnus Gunnarsson, Preem

”Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. ”

– Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Våra två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa, säger Magnus Gunnarsson, ansvarig Employer Branding Preem.

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Raffineringskapaciteten ligger på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Preem producerar även förnybara drivmedel tillverkade av restprodukt från svensk skogs- och lantbruk. Huvudkontoret ligger i Stockholm och raffinaderier finns i Göteborg och Lysekil.

– Vi har framöver stort behov av både ingenjörer och tekniker. Hos oss finns en verkligt välkomnande stämning och många arbetar med stor frihet under ansvar, säger Magnus Gunnarsson.

Preem logo

Preem satsar stort på att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Företagets Preem Evolution Diesel Plus minskar de fossila koldioxidutsläpp rejält, tack vare att den delvis är tillverkad av tallolja, en restprodukt från den svenska skogen. Preem Evolution Diesel Plus består av minst 50 procent förnybar råvara och minskar utsläppen med cirka 44 procent.

– Vi är ett värderingsstyrt företag så mycket handlar om att man tycker om våra värderingar. Det handlar om ansvarstagande, inkluderande och nyskapande. Vi söker personer som vågar tänka nytt, som vågar utmana existerande arbetssätt. Personer som vill vara med och göra skillnad för framtiden, säger Magnus Gunnarsson.

Preem investerar kontinuerligt i nya anläggningar och undersöker dessutom en större utbyggnad av raffinaderiet i Lysekil.

– Detta tillsammans med ett ganska stort antal pensionsavgångar gör att vi kommer ha ett stort behov under de närmaste fem åren – minst. Det handlar både om ingenjörer samt annan teknisk personal, säger Magnus Gunnarsson.

Har man viljan att växa och alltid lära sig nytt så kommer man inte bli besviken på Preem.

På Preem finns goda karriärmöjligheter oavsett om man är ingenjör eller tekniker från gymnasie- eller YH-utbildning. Nya projekt skapar många spännande möjligheter för de anställda.

– Har man viljan att växa och alltid lära sig nytt så kommer man inte bli besviken på Preem. Att vi är så bra på att utmana och utveckla våra medarbetare tror jag är en av anledningarna till att vi får så bra resultat i våra medarbetarundersökningar, säger Magnus Gunnarsson.

Preem utsågs nyligen till en av Sveriges Bästa Arbetsgivare i en undersökning genomförd av Universum där medarbetare själva fick utvärdera företagen där de jobbar.

– Vi har en oerhört spännande vision i att leda omvandlingen till ett hållbart samhälle. Här är alla medarbetare lika viktiga. Vi försöker ständigt göra allt lite bättre, det skapar ett klimat av nyskapande och innovation. Detta tillsammans med att våra medarbetare ofta beskriver arbetsklimat som oerhört vänligt är några av de bästa sakerna med Preem, säger Magnus Gunnarsson.

Preem tar emot ungefär 100 sommarjobbare varje år. För den som är student och till exempel läser till ingenjör på högskola/universitet eller på teknisk linje på gymnasiet är det ett mycket bra sätt att komma in på företaget.

Om du är intresserad av att arbeta på Preem, håll utkik efter lediga jobb på preem.se/karriar

Back To Top