skip to Main Content
william_wallin

”I över 130 år har vi ägnat oss åt att förbättra vardagen för miljontals människor över hela världen genom innovativ kemi.”

– Perstorp är ett svenskt företag som verkar globalt. Vårt huvudkontor ligger i Malmö. I Sverige har vi produktion i Perstorp och Stenungsund. Utomlands har vi egna produktionssiter i Norge, Tyskland, Italien, Holland, England, USA och Kina, säger William Wallin, HR Business Partner, Perstorp AB

Perstorps produkter finns i stort sett överallt, exempelvis kan du hitta 15 kg produkter från Perstorp i en vanlig bil. Komponenter för plaster, glas, smörjmedel, kvalitets- och livslängdsbevarande kemikalier för jordbruks- samt matindustrin, miljövänliga biobränslen är exempel på vad Perstorp tillverkar.

– I över 130 år har vi ägnat oss åt att förbättra vardagen för miljontals människor över hela världen genom innovativ kemi. Det är vi stolta över! Hos oss får du vara med och bidra till en mer hållbar och modern värld, säger William Wallin.

Perstorp är ett internationellt företag med ca 1 600 anställda. Företaget tillverkar specialkemikalier som andra industrier använder för att framställa sina produkter. Perstorp ser tydligt fortsatt anställningsbehov de närmaste åren. Dels för att det går bra för bolaget, och dels för att det kommer ske generationsväxling på vissa positioner.

– Ingenjörer och tekniker är givetvis viktiga målgrupper för oss. Många av våra ingenjörer har kemiteknisk bakgrund men vi anställer även från andra ingenjörsinriktningar, säger William Wallin.

Det finns även stora möjligheter för den som vill arbeta inom kundservice, försäljning, ekonomi, juridik och andra stabsfunktioner. Behovet av processoperatörer är också stort vid produktionssiterna. Normala karriärvägar är som specialist, projektledare eller ledare med olika nivåer inom respektive karriärväg. För den som är intresserad av att jobba utomlands under en period finns även den möjligheten.

– Vi är mycket positiva till intern rörlighet även om det medför att vi behöver hitta rätt ersättare när en av våra kollegor tar ett nytt kliv inom Perstorp.

På Perstorp är vi medvetna om att en enda molekyl kan ändra allt!

Hos blivande medarbetare söker Perstorp en vilja att göra rätt, hålla sina löften och hela tiden ha fokus på att vilja utveckla Perstorp och företagets produkter. Det går i linje med deras kärnvärden om ansvarstagande, pålitlighet och fokuserad innovation. På företaget finns goda karriärmöjligheter och många medarbetare har skiftat roll inom bolaget.

– På Perstorp är vi medvetna om att en enda molekyl kan ändra allt! Vi söker därför individer som vill vara med och leda utvecklingen mot produkter som skapar en bättre värld för alla. Våra produkter finns i stort sett överallt vilket är en häftig känsla, att bidra till en mer hållbar och bättre värld, avslutar William Wallin.

www.perstorp.com går det att hitta de tjänster som Perstorp utannonserar. Den som tycker att Perstorp verkar vara ett intressant företag kan även prenumerera på våra jobb via hemsidan eller följa Perstorp på LinkedIn och Facebook.

Back To Top