skip to Main Content
Ulrika Lidman, Paragon Nordic

”Vi hjälper våra kunder att utveckla och producera högkvalitativa, hållbara produkter som både stärker deras varumärke och ger konsumenten ett mervärde”

– Hos oss värdesätter vi personer med ett eget driv som kan se helheten och vill föra verksamheten framåt, säger Ulrika Lidman, Ekonomi- och personalchef, Paragon Nordic.

Paragon Nordic arbetar med kontraktsutveckling och produktion av ett stort antal produkter inom många olika områden allt från kosmetik och hushållskemikalier till livsmedel och medicinteknik.

– Vi hjälper våra kunder att utveckla och producera högkvalitativa, hållbara produkter som både stärker deras varumärke och ger konsumenten ett mervärde, säger Ulrika Lidman.

Paragon Nordic logo

Paragon Nordic är ett internationellt företag som har anläggningar på flera platser i norra Europa. I Sverige är företaget förlagt i Vallentuna, norr om Stockholm, vilket även är företagets huvudkontor. Den svenska anläggningen har ca 140 anställda och bedriver både produktion och utveckling.

– Vi är ett relativt litet företag vilket möjliggör att beslut kan tas väldigt snabbt och att alla får chansen att göra sin röst hörd. Det är väldigt högt i tak inom organisationen vilket även möjliggör att det finns en god kontakt mellan ledning och personal, säger Ulrika.

Istället för att producera egna varor utvecklar och tillverkar Paragon Nordic produkter till andra företag. Det handlar dels olika sorters aerosol-produkter men även andra produkter som fylls i t.ex. flaskor eller tuber. Företaget har en bred repertoar av kunskaper och teknologier och erbjuder lösningar där hög prestanda uppnås i kombination med ett fokus på hållbarhet.

–En kund kan komma till oss med en idé och utifrån detta kan vi både utveckla och producera produkten. Vi har experter inom kemi och förpackningar och därtill områden som miljö och regulatori och kan således erbjuda våra kunder en helhetslösning, säger Ulrika.

Ofta är det ett driv och en vilja snarare än kunskapen som är viktigt – vill man så lär man sig!

På företaget arbetar personer med många olika utbildningar. Inom produktutveckling och laboratoriet finns är det många med en ingenjörsutbildning inom till exempel kemi. I produktionen sker kontinuerliga förändringar där arbetsuppgifter blir automatiserade detta kräver nya typer av kompetenser.

– Vi arbetar kontinuerligt med en automatisering av produktionen, på så sätt kan vi ersätta ohälsosamma arbetsmoment som sliter på personalen. Detta kräver dock nya kompetenser hos våra medarbetare. Istället för att ett visst praktiskt arbetsmoment ska utföras behöver en robot installeras och programmeras. Vi har därför ett ständigt behov av duktiga tekniker, säger Ulrika.

Hos Paragon Nordic finns det stora möjligheter att göra karriär inom organisationen. Det finns många personer på företaget som har avancerat inom organisationen. De har antingen fått en chefsposition, en expertroll eller tagit en helt ny karriärväg och hamnat på en annan avdelning.

– För oss är det viktigt att ta tillvara på den kunskap som våra medarbetare besitter. Det är alltid roligt när personers förmågor utkristalliserar sig med tiden, vilket kanske inte syntes i början av en anställning. Ofta är det ett driv och en vilja snarare än kunskapen som är viktigt – vill man så lär man sig! Säger Ulrika.

För att hitta lediga jobb hos Paragon Nordic besök: https://www.paragonnordic.com/lar-kanna-oss/jobba-hos-oss.html. Där går det även bra att göra spontanansökningar.

Back To Top