skip to Main Content
sandra-gillberg

”Vi har ett ständigt behov av nya talanger som vill vara med oss på vår resa och forma företaget inför framtiden.”

– Det vi söker är personer med teknisk bakgrund och utbildning med främsta fokus på kemi, berättar Sandra Gillberg, ansvarig för Talent Acquisition i Borealiskoncernen.

Borealis är en ledande leverantör av innovativa lösningar inom områdena polyolefiner,
baskemikalier och gödningsmedel.

– Våra produktionsanläggningar, innovationscenter och servicecenter samarbetar med kunder i mer än 120 länder för att leverera produkter som lämnar ett betydelsefullt bidrag till samhället och en cirkulär ekonomi, säger Sandra Gillberg.

Borealis i Stenungsund ingår i Borealiskoncernen, ett internationellt företag med huvudkontor i Wien. Borealis är den enda polyetentillverkaren (PE) i Sverige och våra anläggningar finns i Stenungsund, där vi tillverkar plast främst till infrastruktur, rörsystem och kraft- och kommunikationskablar.

Borealis är ett av företagen bakom ”Hållbar Kemi 2030” med visionen att Stenungsund år 2030 ska vara navet för tillverkning av hållbara produkter inom kemiindustrin med en verksamhet som är baserad på förnybara och återvunna råvaror som bidrar till ett hållbart samhälle. Verksamheten är miljöcertifierad och Borealis ingår även i kemibranschens program för Responsible Care®.

– Borealis är ett företag som befinner sig i ett expansivt skede. Vi behöver nya medarbetare till våra spännande, internationella tillväxtprojekt. Just nu görs stora investeringar för att bygga ett Borealis för framtiden. Det innebär att vi ständigt har behov av nya talanger som vill vara med oss på vår resa, säger Sandra Gillberg, ansvarig för Talent Acquisition i Borealiskoncernen.

Borealis är ett företag som befinner sig i ett expansivt skede. Vi behöver nya medarbetare till våra spännande, internationella tillväxtprojekt.

Företaget har behov av personer med olika nivå på sin utbildning, forskare och ingenjörer men minst lika viktigt med driftoperatörer som har gått tekniskt gymnasie- eller YH-utbildning.

– På Borealis har vi många spännande tjänster. Hos oss arbetar forskare inom polymer och materialteknik, driftoperatörer, laboratorie-, kemi- och mekanikingenjörer, för att bara nämna några yrkeskategorier. När vi anställer nya medarbetare så är de personliga egenskaperna viktiga så att man passar in i vår öppna företagskultur. Att man vill prestera och utvecklas är viktigt eftersom vi vill ha medarbetare som kan vara med och driva företaget framåt, säger Sandra Gillberg.

Hos Borealis finns goda karriärmöjligheter både för den som vill arbeta i Sverige och den som vill arbeta internationellt. Företaget har en tydlig intern karriärtrappa med fokus antingen på ledarskap eller på specialist. Detta innebär att man kan växa och utvecklas både som ledare eller som expert inom sitt tekniska område.

– Vi är ett stabilt företag som investerar för framtiden. För min egen del så har jag verkligen utvecklats under mina 10 år på företaget. Jag har jobbat både i Stenungsund och på vårt huvudkontor i Wien och har fått möjligheten att delta i vårt interna talangprogram. Det är en rolig arbetsplats med härliga kollegor där det finns stora möjligheter för utveckling vilket även bekräftats med att vi har för fjärde året i rad blivit utnämnd till årets karriärföretag med motivationen att Borealis verkar för en god företagskultur genom att bland annat fokusera på medarbetarnas utveckling och möjlighet till en internationell karriär, säger Sandra Gillberg.

Borealis lediga tjänster går att hitta på www.borealisgroup.com. Även studerande som har tankar kring ett examenarbete är välkomna att kontakta Borealis.

Back To Top