skip to Main Content
Hur ser framtidsutsikten ut för det yrke du är intresserad av?

Oavsett vad du har för intressen och ambitioner är chanserna goda att ditt drömjobb finns i kemiindustrin. Här behövs många personer med olika bakgrund, kunskaper, erfarenheter och utbildning. Kanske just du är eller vill bli den kluriga tekniker, smarta ingenjören, framtidsspanande kemisten, visionära kommunikatören eller ambitiösa säljaren som företagen letar efter?

Kemiindustrin letar ständigt efter medarbetare med kemi- och teknikkunskap och det behövs även nya medarbetare som är bra på ekonomi, kommunikation, marketing och HR.

Här på Kemikarriär hittar du inspirerande filmer, arbetsgivare, yrken och utbildningsvägar.

För att hjälpa dig inför ditt karriärval gör olika myndigheter och organisationer prognoser. Här hittar du till platser på webben där du kan söka på olika yrkens framtidsutsikter eller få tips och råd, som lönefrågor och karriärvägledning.

IF Metall

IF Metall är ett fackförbund som företräder medarbetare inom stora delar av den svenska industrin, bland annat inom plast-, läkemedels-, byggnadsämnes-, stål-, kemi- och verkstadsindustrin.

Ung i facket Hitta jobb
SACO

SACO är Sveriges akademikers centralorganisation som samlar ett stort antal fackförbund för akademiker. Här hittar du många tips och prognoser inför studier och karriär.

Studieval Karriär Var finns jobben i framtiden?
Naturvetarna

Naturvetarna är fackförbundet för akademiker inom naturvetenskap som coachar, företräder och stöttar dig genom hela arbetslivet. Oavsett om du är anställd, arbetssökande, student, doktorand, chef eller företagare.

Naturvetares arbetsmarknad
Sveriges Ingenjörer

Sveriges Ingenjörer är fackförbundet för ingenjörer med inspiration, coaching och tips om lön, karriär, jobb, nätverk och kompetensutveckling.

Ingenjörskarriär
Unionen

Unionen är Sveriges största fackförbund med 650 000 medlemmar och organiserar tjänstemän på en lång rad olika företag inom många branscher i det privata näringslivet.

Söka jobb
Ledarna

Ledarna är Sveriges chefsorganisation med fler än 90 000 medlemmar. Som medlem får du utveckling, råd och stöd i uppdraget som chef och kring den egna anställningen.

Branschbevakning

Du kan också söka på Arbetsförmedlingens Yrkeskompass

Kemikarriar.se är en satsning av IKEM – Innovations- och Kemiindustrierna i Sverige.

IKEM Innovations- och Kemiindustrierna i Sverige är en bransch- och arbetsgivarorganisation som företräder omkring 1 400 svenska och utlandsägda företag med ca 70 000 medarbetare. Företagen arbetar med kemi i vid bemärkelse, både som tillverkare, distributörer och som användare.

Företagen är bland annat kemi- och plastindustrier, läkemedelstillverkare, raffinaderier eller biokemi- och bioteknikföretag. IKEM företräder också medlemmar från andra branscher, till exempel sten-, tvätt-, metall- och återvinningsindustrin i arbetsgivarfrågor. IKEM verkar över hela landet och finns representerat i Stockholm, Göteborg, Malmö, Växjö och Örebro.

2020 © Kemikarriär. Alla rättigheter är reserverade.

Back To Top