skip to Main Content
Möt dina framtida arbetsgivare

Kemiindustrin i Sverige består av över 1400 svenska och utlandsägda företag. De varierar från små innovativa företag till globala koncerner med flera tusen anställda på olika arbetsplatser över hela världen.

Här får du träffa inspirerande arbetsgivare som berättar om vad de söker för kompetens och vilka karriärmöjligheter de erbjuder.

Ulrika Lidman, Paragon Nordic

”Vi hjälper våra kunder att utveckla och producera högkvalitativa, hållbara produkter som både stärker deras varumärke och ger konsumenten ett mervärde”

– Hos oss värdesätter vi personer med ett eget driv som kan se helheten och vill föra verksamheten framåt, säger Ulrika Lidman, Ekonomi- och personalchef, Paragon Nordic.

Paragon Nordic arbetar med kontraktsutveckling och produktion av ett stort antal produkter inom många olika områden allt från kosmetik och hushållskemikalier till livsmedel och medicinteknik.

– Vi hjälper våra kunder att utveckla och producera högkvalitativa, hållbara produkter som både stärker deras varumärke och ger konsumenten ett mervärde, säger Ulrika Lidman.

”Hos oss ser vi gärna att våra medarbetare har en vilja att utvecklas. Antingen för att ta nästa steg uppåt men likväl ett steg åt sidan för att arbeta med någonting nytt inom organisationen.”

‒ Vi kommer fortsätta göra stora investeringar i våra sajter i Uppsala och Umeå och har behov av att rekrytera ny personal i många områden, säger Andreas Johansson, Rekryteringsansvarig GE Healthcare i Sverige.

GE Healthcare finns på tre platser i Sverige: Stockholm, Uppsala och Umeå. Uppsala är störst med ca 1200 personer anställda. Företaget är ledande inom Life Science och medicinteknisk utrustning

‒ I och med en upptrappning av digitaliseringen kommer det även finnas behov av en rad nya tjänster för att möta framtidens utmaningar, säger Andreas Johansson.

jonas-aman

”Vi är ett globalt företag, vilket innebär att det finns många karriärvägar hos oss.”

– På AGA tillverkar vi och marknadsför industrigaser och specialgaser för olika ändamål och tillsammans med våra kunder utvecklar vi totallösningar som omfattar gaser, kunskap om processer, gasutrustning och service, säger Jonas Åman, Head of Talent Management på AGA Gas AB.

Innovation har alltid varit centralt för AGAs verksamhet, vilket resulterat i ett stort antal gasrelaterade applikationer och tjänster sedan företaget grundades för drygt 100 år sedan.

–Idag är vi verksamma i en intressant global bransch där det händer mycket och där hållbarhet är ett av våra ledord, säger Jonas Åman.

william_wallin

”I över 130 år har vi ägnat oss åt att förbättra vardagen för miljontals människor över hela världen genom innovativ kemi.”

– Perstorp är ett svenskt företag som verkar globalt. Vårt huvudkontor ligger i Malmö. I Sverige har vi produktion i Perstorp och Stenungsund. Utomlands har vi egna produktionssiter i Norge, Tyskland, Italien, Holland, England, USA och Kina, säger William Wallin, HR Business Partner, Perstorp AB

Perstorps produkter finns i stort sett överallt, exempelvis kan du hitta 15 kg produkter från Perstorp i en vanlig bil. Komponenter för plaster, glas, smörjmedel, kvalitets- och livslängdsbevarande kemikalier för jordbruks- samt matindustrin, miljövänliga biobränslen är exempel på vad Perstorp tillverkar.

– I över 130 år har vi ägnat oss åt att förbättra vardagen för miljontals människor över hela världen genom innovativ kemi. Det är vi stolta över! Hos oss får du vara med och bidra till en mer hållbar och modern värld, säger William Wallin.

cyril-thebault

”På Nynas finns karriärmöjligheter både för den som vill arbeta i Sverige och för den som vill arbeta internationellt.”

– Vi finns på alla kontinenter och börjar du jobba i Nynäshamn kan det vara inledningen på ett globalt äventyr, säger Cyril Thébault, raffinaderichef Nynäshamn.

Nynas har produktion i Europa och ett distributionsnätverk som täcker hela världen. Det största raffinaderiet ligger i Nynäshamn. Där ligger även Nynas forskning och utveckling och Nynas Engineering.

– Nynas är ett annorlunda oljebolag, vi förädlar råolja till specialprodukter med lång livslängd som till exempel transformatoroljor, däckoljor och bindemedel till asfalt, säger Cyril Thébault.

”Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle.”

– Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Våra två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa, säger Magnus Gunnarsson, ansvarig Employer Branding Preem.

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Raffineringskapaciteten ligger på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Preem producerar även förnybara drivmedel tillverkade av restprodukt från svensk skogs- och lantbruk. Huvudkontoret ligger i Stockholm och raffinaderier finns i Göteborg och Lysekil.

– Vi har framöver stort behov av både ingenjörer och tekniker. Hos oss finns en verkligt välkomnande stämning och många arbetar med stor frihet under ansvar, säger Magnus Gunnarsson.

sandra-gillberg

”Vi har ett ständigt behov av nya talanger som vill vara med oss på vår resa och forma företaget inför framtiden.”

– Det vi söker är personer med teknisk bakgrund och utbildning med främsta fokus på kemi, berättar Sandra Gillberg, ansvarig för Talent Acquisition i Borealiskoncernen.

Borealis är en ledande leverantör av innovativa lösningar inom områdena polyolefiner,
baskemikalier och gödningsmedel.

– Våra produktionsanläggningar, innovationscenter och servicecenter samarbetar med kunder i mer än 120 länder för att leverera produkter som lämnar ett betydelsefullt bidrag till samhället och en cirkulär ekonomi, säger Sandra Gillberg.

Back To Top