skip to Main Content
Möt dina framtida arbetsgivare

Kemiindustrin i Sverige består av över 1400 svenska och utlandsägda företag. De varierar från små innovativa företag till globala koncerner med flera tusen anställda på olika arbetsplatser över hela världen.

Här får du träffa inspirerande arbetsgivare som berättar om vad de söker för kompetens och vilka karriärmöjligheter de erbjuder.

sandra-gillberg

”Vi har ett ständigt behov av nya talanger som vill vara med oss på vår resa och forma företaget inför framtiden.”

– Det vi söker är personer med teknisk bakgrund och utbildning med främsta fokus på kemi, berättar Sandra Gillberg, ansvarig för Talent Acquisition i Borealiskoncernen.

Borealis är en ledande leverantör av innovativa lösningar inom områdena polyolefiner,
baskemikalier och gödningsmedel. Våra produktionsanläggningar, innovationscenter och servicecenter samarbetar med kunder i mer än 120 länder för att leverera produkter som lämnar ett betydelsefullt bidrag till samhället och en cirkulär ekonomi.

william_wallin

”I över 130 år har vi ägnat oss åt att förbättra vardagen för miljontals människor över hela världen genom innovativ kemi.”

– Perstorp är ett svenskt företag som verkar globalt. Vårt huvudkontor ligger i Malmö. I Sverige har vi produktion i Perstorp och Stenungsund. Utomlands har vi egna produktionssiter i Norge, Tyskland, Italien, Holland, England, USA och Kina, säger William Wallin, HR Business Partner, Perstorp AB

Perstorps produkter finns i stort sett överallt, exempelvis kan du hitta 15 kg produkter från Perstorp i en vanlig bil. Komponenter för plaster, glas, smörjmedel, kvalitets- och livslängdsbevarande kemikalier för jordbruks- samt matindustrin, miljövänliga biobränslen är exempel på vad Perstorp tillverkar.

– I över 130 år har vi ägnat oss åt att förbättra vardagen för miljontals människor över hela världen genom innovativ kemi. Det är vi stolta över! Hos oss får du vara med och bidra till en mer hållbar och modern värld, säger William Wallin.

cyril-thebault

”På Nynas finns karriärmöjligheter både för den som vill arbeta i Sverige och för den som vill arbeta internationellt.”

– Vi finns på alla kontinenter och börjar du jobba i Nynäshamn kan det vara inledningen på ett globalt äventyr, säger Cyril Thébault, raffinaderichef Nynäshamn.

Nynas har produktion i Europa och ett distributionsnätverk som täcker hela världen. Det största raffinaderiet ligger i Nynäshamn. Där ligger även Nynas forskning och utveckling och Nynas Engineering.

– Nynas är ett annorlunda oljebolag, vi förädlar råolja till specialprodukter med lång livslängd som till exempel transformatoroljor, däckoljor och bindemedel till asfalt, säger Cyril Thébault.

”Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. ”

– Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Våra två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa, säger Magnus Gunnarsson, ansvarig Employer Branding Preem.

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Raffineringskapaciteten ligger på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Preem producerar även förnybara drivmedel tillverkade av restprodukt från svensk skogs- och lantbruk. Huvudkontoret ligger i Stockholm och raffinaderier finns i Göteborg och Lysekil.

– Vi har framöver stort behov av både ingenjörer och tekniker. Hos oss finns en verkligt välkomnande stämning och många arbetar med stor frihet under ansvar, säger Magnus Gunnarsson.

Back To Top